top of page
  • petervanmarwyk

Keuzes, keuzes, keuzes

Heb jij al eens bijgehouden hoe vaak je op een dag een keuze maakt? Al bij de kleinste dingen, zoals het kiezen van een paar schoenen of besluiten wat je wilt eten, maak je een keuze. Vaak niet eens bewust. Het zijn de grotere besluiten, die je wel eens moet nemen, die je aan het denken zetten. Bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis of bij het zoeken naar nieuw werk. Hoe maak je eigenlijk zo’n keuze? Wat kan hierbij helpen? In deze blog gaan we daar verder op in!Keuzes maken doe je op verschillende manieren. De ‘kleinere’ keuzes, zoals bepalen wat je wilt eten of drinken, wat je aantrekt naar je werk, of welke nieuwe serie te gaan kijken, maak je vaak op gevoel. Je humeur, omgeving of tijdsdruk spelen daarbij een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld maar eens aan die keer dat je je verslapen hebt. Maakte je toen dezelfde keuzes als de dag erna toen je weer op tijd wakker was?

Als we het hebben over iets grotere keuzes, zoals het boeken van een vakantie, of de aankoop van een fiets of auto, komen daar andere aspecten bij kijken. Geld speelt dan natuurlijk een belangrijke rol. Ook krijgt de ratio een belangrijke rol en er wordt vaak meer onderzoek gedaan. Kortom: er wordt meer nagedacht voordat er een besluit wordt genomen.

En dan die grootste keuzes in ons leven: een nieuwe baan, het kopen van een huis. Dit zijn geen alledaagse beslissingen. Het is dan ook niet gek dat je daar veel over nadenkt, al wil je er geen nachten van wakker liggen. De voors en tegens worden tegen elkaar afgewogen en het is alsof er meerdere stemmen in je hoofd je proberen een kant op te sturen. Hoe rationeel een en ander ook kan klinken, het is heel belangrijk om bij het maken van dergelijke keuzes je gevoel niet te vergeten. En besef ook: het vereist moed om zulke keuzes te durven maken, want je neemt die sprong in het diepe en gaat weg van iets dat al vertrouwd is. Dat is al heel wat waard!

Op het gebied van werk maakt Jobliebe het je graag gemakkelijk. Mocht je een nieuwe uitdaging zoeken of carrièreswitch overwegen, ons platform helpt je bij het maken van die keuze door inzichtelijk te maken waar je staat op de arbeidsmarkt. En mocht de verwachte carrièreswitch nu niet brengen wat je ervan gedacht of gehoopt had? Dan kun je met je opgedane kennis en ervaring via Jobliebe zo weer iets nieuws vinden!

Meer weten?


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page