top of page
  • Foto van schrijverVivian Welten

Ben je eigen gids in de arbeidsjungle

Toen ik met Jobliebe begon, was het voor mij meteen duidelijk wat onze missie was. In de tijd dat ik afstudeerde, in 2013, was het een vergelijkbare situatie. Wie vandaag een baan zoekt, zou met een goed gevulde backpack, een grote verrekijker, een kapmes, sterke drang naar avontuur en gevolgd door een team van referenties alsnog kunnen verdwalen in de arbeidsjungle. De ‘war for talent’, de ‘mismatch op de arbeidsmarkt’, en de grote ‘zoektocht naar werk’ zijn luide kreten, die we niet meer willen horen. Het is tijd voor één overzicht en een goede match. Wanneer je begint met zoeken naar een baan, is het net zoals in een dicht begroeid bos, lastig om te zien waar je naartoe kan. Er zijn vele sites waar jij je zoektocht kan beginnen en naar welke functies kan je zoeken? Bij de titel van de vacature denk je dat je het gevonden hebt, maar bij het lezen van de tekst blijkt het toch over totaal iets anders te gaan dan je had verwacht. Daarnaast blijken werkgevers totaal verschillende invullingen te geven aan gelijke functietitels. Een zoektocht naar een nieuwe baan hoeft toch niet zo lastig te zijn!


Zo kwam het idee voor een nieuwe carrièrewebsite. In plaats van in te geven wat je zoekt, vertelt je wie je bent. Daar begin je. Bij het vinden van werk is het niet alleen belangrijk wat je eerder hebt gedaan, wat je hebt gestudeerd, maar vooral wat je kan, de skills en vaardigheden die je in huis hebt, en wat je graag wil doen.


Bij Jobliebe worden vacatures op dezelfde manier geanalyseerd. Er wordt niet alleen gekeken naar het labeltje van de functie, maar met name naar de inhoud, welke skills en vaardigheden belangrijk zijn in de vacature. Je kan je voorstellen dat dit een hele klus was. Daarom zijn we blij met het hele team van technici dat hierbij heeft geholpen.


Zo hebben we nu een website, waar er geautomatiseerd een persoonlijk overzicht gegeven kan worden van alle vacatures van Nederland. We laten in een lijstje zien welke vacatures op dit moment het best bij je passen, en wijzen je vervolgens door naar de originele website om te solliciteren. Omdat we kijken naar je gehele profiel, kunnen er ook verrassende vacatures bij zitten, waar je zelf waarschijnlijk nog niet aan had gedacht. En zit er vandaag niets interessants voor je bij? Dan kijk je morgen of volgende week nog een keer, want iedere week komen er zo’n 10.000 nieuwe vacatures bij. Het belangrijkste voorwerk is gedaan.


Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw persoonlijke overzicht? Neem een kijkje op Jobliebe

We horen graag hoe Jobliebe jou kan helpen om actief te blijven in de arbeidsmarkt. Laat een berichtje achter in de comments.Meer weten?


204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page