top of page
  • Foto van schrijverYves Feijen

Solliciteren in economisch zware tijden

Bijgewerkt op: 21 jul. 2020

Wellicht ben jij in de afgelopen periode je baan kwijt geraakt. Daar sta je dan… en de moed zakt in je schoenen als je leest dat het aantal vacatures met 25% is afgenomen. En daarbij weten we dat de werkloosheid de komende maanden fors gaat oplopen.


Mijn eerste advies is om je niet te laten leiden door al deze zorgwekkende berichten. Juist nu hebben bedrijven en organisaties een helpende hand nodig om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. En die helpende hand kan van jou zijn. Dit betekent dat jij zichtbaar moet zijn voor die werkgevers die jouw kennis en vaardigheden juist nu nodig hebben. En weet dat de gepubliceerde vacatures slechts 20% tot 25% is van het totale aanbod aan werk in Nederland.


Kortom er zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Maak je kennis en vaardigheden kenbaar en leg ze vast in jouw profiel zodat ze ook zichtbaar worden voor potentiële werkgevers. Op Jobliebe kun jij jouw kennis en vaardigheden vastleggen en word je geattendeerd, door kunstmatige intelligentie, op onbewuste vaardigheden, waarmee je profiel kan worden uitgebreid. Hierdoor word je nog interessanter voor je toekomstige werkgever. En zullen functies voor jou zichtbaar worden, waar je in eerste instantie helemaal niet aan dacht, maar die wel heel goed bij jou passen.En als je dan de juiste baan hebt gevonden en je gaat solliciteren, denk dan aan de volgende tips:

  • Neem de onbewuste vaardigheden mee

  • Richt je CV op de toekomst

  • Doe aan personal branding door te laten zien wie je bent, wat jou uniek maakt en voeg een foto toe

  • Toon lef en ben niet te bescheiden

  • Vertaal je ervaring naar toegevoegde waarde voor de werkgever


Uiteraard ga je op gesprek als je bovenstaande tips gebruikt in je CV. Maar mocht je uiteindelijk niet aangenomen worden, neem dan na 1,5 maand nog eens contact op met het bedrijf. Dan sta jij direct op nummer 1, als de nieuwe medewerker niet door de proeftijd is gekomen.


Veel succes en de geheime tip: ben je nieuwsgierig naar verrassende vacatures? Bekijk dan welke van de meer dan 200.000 banen op Jobliebe bij jouw competenties en vaardigheden passen!


Meer weten?


181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page