top of page

Mismatch groeit door Coronacrisis


Al jaren ervaar ik de mismatch op de arbeidsmarkt als een vaststaand gegeven omdat de vraag en het aanbod niet op elkaar aansluiten. In de afgelopen jaren heeft de mismatch of ‘discrepantie’ bestaan uit een tekort aan de juiste mensen voor de beschikbare arbeid.

Nederland Werkt draagt bij aan het realiseren van oplossingen om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen.


Sinds de Covid-19-crisis verdwijnen in hoog tempo in bepaalde sectoren banen en worden mensen werkloos. In andere sectoren groeit de werkgelegenheid juist nog harder dan voorzien en ontstaat een steeds grotere behoefte aan vakbekwame medewerkers. De economie maakt de grootse krimp door ooit in vredestijd en herstel zal jaren duren.

Daarom helpt omscholing van werkzoekenden naar nieuwe beroepen in andere branches bij het oplossen van de discrepantie op de arbeidsmarkt. Het is daarbij van belang dat onderzocht wordt welke skills en beroepsoverstijgende competenties in andere beroepen benut kunnen worden. Het gaat hier om vaardigheden die door theorie en in de praktijk op allerlei manieren in het leven zijn verworven. Dus niet alleen op school en door werkervaring, maar ook als trainer van een sportclub of als voorzitter van een vereniging.

Nederland Werkt is een netwerkorganisatie actief op het gebied van branchegericht opleiden, jobcoaching, werving & selectie en detachering. Samen met Jobliebe maken wij Nederland mooier en dragen bij aan een gezonde en goed functionerende arbeidsmarkt.


Nederland Werkt!Meer weten?


131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page