top of page
  • Foto van schrijverYves Feijen

Lijden of strijden op de arbeidsmarkt

Bijgewerkt op: 21 jul. 2020


Dat het percentage actief werkzoekenden sterk is afgenomen, zoals blijkt uit het arbeidsmarktonderzoek van IG, zal niemand verbazen. De vorige crisis 10 jaar geleden vertoonde dit beeld en de komende crisis zal waarschijnlijk hetzelfde tonen. Punt is hoe jij als werknemer deze trend kunt doorbreken!

Twee elementen hebben een stimulerende werking om het percentage actief werkzoekenden structureel te laten groeien namelijk: Perspectief en vertrouwen. En deze 2 elementen zijn sterk met elkaar verbonden.


Hoe verhoudt zich dit naar jou als medewerker?

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Een bekend gezegde van Albert Einstein. Dit gezegde vrij vertaald naar de arbeidsmarkt geeft aan, dat als je blijft zoeken naar dezelfde werkzaamheden die je deed, je niets aan jouw situatie verandert. Maar wat als je nu je werkervaring eens vertaalt naar de competenties en vaardigheden die je elke dag gebruikt? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk verrast worden met andere functies, waarvan je het bestaan misschien nog niet wist. Dan past jouw profiel plots bij veel meer vacatures. Dit betekent dat in een lastige arbeidsmarkt je wel degelijk perspectief hebt om van baan te wisselen.


Hiermee groeit het vertrouwen dat je zelf grip hebt op je toekomst. Óók in een lastige arbeidsmarkt. Dit geeft nieuwe inzichten en ervaringen die jou een nog sterkere positie op de arbeidsmarkt opleveren. En dan doorbreek je zelf de trend dat je overgeleverd bent aan de arbeidsmarkt grillen.


Jobliebe matcht jouw competenties en vaardigheden met geschikte banen. Laat je verrassen en check welke vacatures bij jouw competenties en vaardigheden aansluiten.
Meer weten?

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page