Q&A

Hier zijn enkele veelgestelde vragen van werkgevers aan Jobliebe

Op deze pagina vind je informatie over hoe het platform werkt en waar je rekening mee kan houden wanneer je de perfecte match hebt gevonden.

openbare spreker

Mobiliteit tussen bedrijven

Collegiale uitleen van medewerkers naar andere organisaties klinkt heel vriendelijk en betrokken. Maar als in-, en uitlenende partij wil jij weten wat wel en niet kan. Zeker als je ook gebruik maakt van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Ondanks het feit dat Jobliebe alleen zorg draagt voor matching tussen vraag en aanbod, voelen wij ons ook verantwoordelijk om jou goed te informeren over de spelregels bij collegiale uitleen. Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen of jouw vraag erbij staat. 

Gestapelde Visitekaartjes

Netwerk van intermediairs

Jobliebe is ook een netwerk van intermediairs. Als intermediair staan jouw vacatures en kandidaten op Jobliebe. Deze zijn aan jouw bedrijf verbonden en zijn voor anderen anoniem zichtbaar. Wanneer jij voor jouw vacature een interessante kandidaat ziet bij een ander bedrijf, dan kunnen jullie samen sneller de klant en de kandidaat helpen. Zo sta je samen sterk. Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen om verder te lezen over het Jobliebe netwerk en wat dit voor jou kan betekenen.

Over het platform

Wat moet ik doen om mij als bedrijf aan te melden voor het platform?


Meld je aan als werkgever op Jobliebe.com. Je ontvang van ons een e-mail waarmee je je kunt registreren.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?


Ga naar https://match.8vance.com en klik op ‘inloggen’. Klik onderaan op ‘Wachtwoord vergeten?’. Er opent vervolgens een pagina waar je jouw e-mailadres kan ingeven. Op dat e-mailadres ontvang je een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Ik wil mijn bedrijfsaccount verwijderen. Wat moet ik doen?


Neem contact met ons op via support[at]jobliebe.com. Wij zullen het bedrijfsaccount, de bijbehorende licenties en alle data verwijderen. We verwijderen ook alle data van kandidaten of werknemers die aan jouw bedrijfsaccount zijn verbonden, mits deze niet zijn verbonden aan een ander bedrijf.
Welke vaardigheden kan ik het beste gebruiken voor mijn vacature?


Hoe specifieker de vaardigheden in jouw vacature zijn, hoe beter. Zoek je bijvoorbeeld een traumaverpleegkundige, noem dan niet alleen “verplegen”, maar vermeld dan ook “trauma verplegen” als vaardigheid.
Het systeem kent een bepaalde vaardigheid, functie of opleiding (nog) niet. Wat moet ik doen?


Wanneer het systeem jouw vaardigheid, functie of opleiding niet kent, verschijnt de optie ”voeg een nieuwe term toe”. Klik op de button en vul daar jouw nieuwe term in.
Wanneer is mijn vacature goed om te matchen?


Een goed matchresultaat staat of valt met een goed vacatureprofiel. Rechtsboven in je vacatureprofiel kun je zien hoe compleet je vacature is en of de informatie voldoende is om te gaan matchen.
Hoe werkt het matching-algoritme?


Het algoritme zoekt de kandidaten die het beste bij de vacature passen op basis van de gevraagde ervaring, opleiding en vaardigheden in de vacature. Het algoritme wordt ook ’’getraind”. Door aan te geven of je een kandidaat wel of niet interessant vindt, leert het systeem. Je krijgt hierdoor over tijd steeds betere kandidaten te zien bij een vacature.
Hoe werkt de radar?


Jouw vacature is het centrum van de Talentradar. De kandidaten daaromheen passen bij de vacature. De kandidaten die dichterbij staan, passen erg goed. De kandidaten die verder van de vacature af staan, zijn ook interessant, maar wellicht missen zij nog een vaardigheid, specifieke kennis of een bepaalde ervaring. Kandidaten die bij elkaar in de buurt staan hebben mogelijk dezelfde vaardigheden.

Wanneer je de vacatureradar van een kandidaat bekijkt, staat juist het profiel van de kandidaat centraal.
Hoe neem ik contact op met een interessante kandidaat?


Je kan eenvoudig contact opnemen met werkzoekenden en ZZP’ers die zich direct hebben ingeschreven bij Jobliebe. De contactgegevens van deze kandidaten staan op hun profiel. Het is niet mogelijk om direct contact op te nemen met kandidaten die zijn verbonden aan een werkgever. Wanneer je graag je interesse wilt tonen, kan je dit doen door contact op te nemen met het bedrijf. Via het profiel van een kandidaat kan je direct een bericht sturen naar de werkgever.
Hoelang wordt het platform gratis ter beschikking gesteld?


Het Jobliebe platform is het corona-initiatief van 8vance en haar partners. Sinds de start in april 2020 is het platform voor alle deelnemers gratis te gebruiken tot en met september.
Hoe werkt de lijstweergave?


Bij iedere kandidaat zie je een score. De kandidaten met de hoogste score staan bovenaan en passen het beste bij jouw vacature. Je kan bij de lijst kiezen tussen twee weergaves: beperkte of uitgebreide informatie. De beperkte weergave bevat de naam, huidige functie, werkgever, locatie en de matchscore van een kandidaat. De uitgebreide weergave toont naast bovenstaande zaken ook de ambitie en vorige functie van een kandidaat. Indien het gaat om een kandidaat die is verbonden aan een bedrijf, zijn de naam en contactgegevens anoniem.
Wat is het verschil tussen de radar en de lijst met kandidaten?


Op de radar en de lijst staan dezelfde kandidaten. Alleen de weergave is anders.
Ik vind geen goede match bij mijn vacature. Hoe kan ik betere voorstellen met kandidaten krijgen?


De kandidaten die je ziet, passen het best bij het vacatureprofiel dat je hebt aangemaakt. Door het vacatureprofiel aan te passen, krijg je andere kandidaten te zien. Denk daarbij aan andere skills en gewenste werkervaring die je graag terugziet bij een kandidaat. Daarnaast kan je op de resultaten filters toepassen. Je kan filteren op locatie, vaardigheden, werkervaring en trefwoorden.
Wat gebeurt er als ik bij een kandidaat klik op de knop ‘niet geïnteresseerd’?


Je kan een kandidaat aanmerken als niet interessant. Daarbij wordt gevraagd om aan te geven of het gaat om een verkeerd matchresultaat of dat de kandidaat op zich een goed profiel heeft, maar op dit moment niet interessant is voor jouw vacature. Kies je laatstgenoemde optie, dan blijft de kandidaat zichtbaar en wordt deze in jouw resultaten gemarkeerd als niet interessant. Als je kiest voor een verkeerd matchresultaat verdwijnt de kandidaat van de lijst en de radar
Wat gebeurt er als ik bij een kandidaat klik op de knop ‘geïnteresseerd’?


De kandidaat wordt toegevoegd aan lijst ‘geselecteerde kandidaten’ en kleurt groen op de radar en de lijst. Bij ‘geselecteerde kandidaten’ staan alle kandidaten die je interessant hebt bevonden.
Ik vind geen goede match bij mijn kandidaat. Hoe kan ik betere voorstellen met vacatures krijgen?


De vacatures die je ziet, passen het best bij het opgegeven kandidatenprofiel. Door het profiel aan te passen, krijg je andere vacatures te zien. Denk daarbij aan andere competenties en diverse ambitiefuncties. Daarnaast kan je op de resultaten filters toepassen. Je kan filteren op locatie, type vacature, en functieniveau.
Wat zijn de kosten van het Jobliebe platform?


Bekijk voor de actuele informatie bij prijzen en licenties. Wil je graag extra services afnemen, zoals jouw kandidatendatabase uploaden, externe bronnen aansluiten (Monsterboard, Nationale vacaturebank, etc.) of Jobliebe koppelen aan jouw recruitmentproces? Neem contact op met support[at]jobliebe.com.

Tijdelijke uitleen

Hoe gaan we om met jouw persoonlijke gegevens of de gegevens van jouw kandidaten of werknemers?


8vance Matching Technologies B.V. is de verantwoordelijke van de persoonlijke gegevens die verwerkt worden voor Jobliebe. 8vance Matching Technologies B.V. draagt zorg voor de veiligheid van jouw gegevens. Wil je meer weten over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens? Je kan meer informatie vinden in onze privacyverklaring.
Wie kan het profiel van mijn kandidaten of werknemers zien?


Maken jouw kandidaten of werknemers gebruik van Jobliebe? Kandidaten kiezen er zelf voor om wel of niet zichtbaar te zijn, en of ze een profiel aanmaken. Kandidatenmet een zichtbaar profiel, kunnen worden gevonden door werkgevers. De zoekende werkgever kan de naam en contactgegevens van een kandidaat niet zien, enkel het anonieme profiel. Wanneer een werkgever interesse heeft in één van jouw werknemers of kandidaten, kan deze contact met jou opnemen om dit te bespreken.

Netwerk van intermediairs

Hoe werkt het netwerk?


Op het Jobliebe platform kan je eenvoudig samenwerken met andere intermediairs. Naast je eigen kandidaten en vacatures, kan je ook kandidaten en vacatures zien die zijn verbonden aan andere intermediairs. De kandidaten zijn anoniem zichtbaar. Zo blijven alle partijen in de lead. Je kan contact opnemen met een intermediair wanneer deze een geschikte match heeft bij jouw vacature of kandidaat. Samen maak je een deal en kan je sneller de opdrachtgever en kandidaat helpen.
Ik zie een interessante kandidaat of vacature die is verbonden aan een andere werkgever. Wat kan ik doen?


Kandidaten die zijn verbonden aan een andere werkgever zijn anoniem zichtbaar. Wil je contact opnemen? Dan verloopt dit contact via de contactpersoon van het verbonden bedrijf. Op het profiel van de kandidaat kan je met een automatisch gegenereerde e-mail contact opnemen met deze contactpersoon. Is een kandidaat verbonden aan meerdere werkgevers? In dat geval kies je met welke partij je wilt samenwerken. Wanneer je een interessante vacature hebt gevonden buiten jouw eigen data, kan je contact zoeken met het bedrijf dat de vacature heeft geplaatst. De contactgegevens staan in de vacature.
Een andere werkgever heeft interesse in mijn kandidaat of vacature. Hoe werkt dit?


Wanneer een andere werkgever interesse heeft in jouw vacature, zal deze contact opnemen met de contactpersoon die bij de vacature staat. Je kan bij een vacature een e-mailadres en telefoonnummer opgeven. Toont een ander bedrijf interesse in jouw kandidaat? Dan stuurt het Jobliebe platform een geautomatiseerd bericht naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven in het bedrijfsaccount. Daarnaast wordt op de tijdlijn van alle teamleden zichtbaar dat jouw kandidaat interessant is bevonden door een andere werkgever.
Ik wil mijn kandidaten uitnodigen om zelf een account aan te maken. Hoe werkt dit en wat gebeurt er als de kandidaat al een account heeft?


Om een kandidaat aan je te verbinden, kan je deze een account geven voor de career app. Je stuurt een kandidaat de bedrijfsspecifieke link. Wanneer de kandidaat al een account heeft, kan hij/zij via die link inloggen en vervolgens kiezen om een connectie te maken met jouw bedrijf. Een kandidaat kan verbonden zijn met meerdere bedrijven. De naam en contactgegevens zijn anoniem voor werkgevers die niet zijn verbonden met de kandidaat.

Privacy

Hoe gaan we om met jouw persoonlijke gegevens of de gegevens van jouw kandidaten of werknemers?


8vance Matching Technologies B.V. is de verantwoordelijke van de persoonlijke gegevens die verwerkt worden voor Jobliebe. 8vance Matching Technologies B.V. draagt zorg voor de veiligheid van jouw gegevens. Wil je meer weten over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens? Je kan meer informatie vinden in onze privacyverklaring.
Wie kan het profiel van mijn kandidaten of werknemers zien?


Maken jouw kandidaten of werknemers gebruik van Jobliebe? Kandidaten kiezen er zelf voor om wel of niet zichtbaar te zijn, en of ze een profiel aanmaken. Kandidatenmet een zichtbaar profiel, kunnen worden gevonden door werkgevers. De zoekende werkgever kan de naam en contactgegevens van een kandidaat niet zien, enkel het anonieme profiel. Wanneer een werkgever interesse heeft in één van jouw werknemers of kandidaten, kan deze contact met jou opnemen om dit te bespreken.

Staat jouw antwoord er niet bij? Vraag het Jobliebe team:

Wij staan ook vanuit huis voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.