top of page
  • Foto van schrijverAnne Winters

Vaardigheden en competenties zijn de sleutel naar een carrièreswitch

Bijgewerkt op: 13 aug. 2020

De coronacrises maakt pijnlijk duidelijk dat er een mismatch is op onze arbeidsmarkt. Als

horecamedewerker, stewardess of eventplanner krijg je weinig resultaten wanneer je zoekt naar vacatures in de horeca-, reis of eventbranche. Verder kijken dan je eigen functie is onvermijdelijk. Deze tijd vraagt de nodige flexibiliteit en creativiteit van mensen en hun carrière.Wanneer je een interessante vacature hebt gevonden, komt de volgende uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat jouw profiel opvalt tussen de cv’s van andere kandidaten? Zeker wanneer je een carrièreswitch wilt maken, zijn de overeenkomsten tussen jouw cv en een vacature mogelijk niet direct duidelijk voor een recruiter. Bovendien heeft jouw cv slechts beperkte tijd om een recruiter te overtuigen. Recruiters hebben gemiddeld (al dan niet bewust) binnen 6 seconden een gevoel bij een CV.


Aan jou de taak om duidelijk de overeenkomsten te laten zien tussen jouw ambitie en een vacature. Zorg er daarom voor dat jouw cv of profiel een compleet beeld geeft van wat je kan en wat je graag zou willen. Enkele tips:

  • Omschrijf per functie wat je precies hebt gedaan. De diverse taken zeggen meer over jou dan de functietitel.

  • Benoem duidelijk de vaardigheden en competenties die je hebt. Dat kan per functie of bijvoorbeeld in een algemeen stukje tekst over jezelf.

  • Focus op de toekomst en benoem je ambities en interesses

  • Geef aan welke vaardigheden en competenties je graag wilt leren.

  • Licht in je motivatie toe wat jij kan betekenen voor de organisatie.


Wil je op zoek en weet je niet waar te beginnen? Je kan je breed oriënteren op het Jobliebe platform. Doordat Jobliebe matcht op basis van vaardigheden en competenties, kun je verrassende banen vinden die passen bij jouw profiel.Meer weten?


179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page